Ce sunt ”role addresses” ?
Sunt adrese de email care sunt atribuite unor functii sau posturi intr-o firma. De obicei aceste adrese sunt folosite de mai multe persoane sau se transmit mai departe in momentul in care un angajat isi gaseste alt loc de munca sau ocupa alta pozitie in firma. Din aceasta cauza cand trimiti un newsletter unor asemenea adrese poti avea rata de bounce ridicata si multe plangeri de spam, pentru ca nu toate persoanele care folosesc adresa au fost de acord sa se aboneze la newsletter. De exemplu daca o persoana foloseste adresa sa se aboneze la un site de reduceri pentru ca ii plac cumparaturile, o alta persoana poate vedea aceste informatii ca spam si face plangere.
Din cauza raportarilor multiple de spam si rata de bounce ridicata exista un risc prea mare ca sa acceptam importarea de liste cu ”role addresses” care pot crea probleme. Prin urmare asemenea adrese sunt indepartate automat din lista de email-uri importata si raman doar cele bune.

Mai jos sunt cateva exemple de ”role addresses” care nu pot fi importate:

admin@
abuse@
postmaster@
noc@
root@
security@
webmaster@
jobs@
marketing@
privacy@
sales@

Daca stii sigur ca aceste adrese sunt bune si utilizate poti sa le trimiti un email personalizat in care le propui sa se aboneze la newsletterul tau cu o adresa personala, pentru a primii in continuare ofertele si stirile importante, iar apoi sa adaugi acele adrese la lista curenta pe care o folosesti la campanie.

Autor Adrian Oltean

Sunt membru al echipei Sendmachine, iar scopul meu este sa va ofer informatii folositoare in desfasurarea activitatii, configurarea setarilor site-urilor sau aplicatiilor folosite de acestea.

Email | Web | Twitter | Facebook | Alte articole de

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.