Afla care sunt cele mai importante 4 tendinte ale anului 2016 in email marketing

Dupa cum bine stii, principalul indicator de masurare a eficientei campaniilor de email marketing este reflectat de interesul crescut al abonatilor vizavi de continutul transmis de tine – interes cuantificabil prin numarul de click-uri, deschideri, vizitarea site-ului și, desigur, actiunea de cumparare.

Putem afirma, de departe, faptul ca „secretul” unui email marketing de succes consta in trimiterea unui mesaj personalizat, persoanei potrivite, in maniera optima și la timpul potrivit. Cu cat te apropii mai mult de aceste deziderate, cu atat vei obtine rezultate mai bune si un ROI in crestere. Desi pare simplu, la o prima vedere, in realitate acesta nu e un obiectiv tocmai usor de realizat si necesita multa munca precum si un control eficient al continutului si al trimiterilor de campanii.

In continuare, iti prezentam 4 tendinte de care ar fi bine sa ții cont în realizarea strategiei de email marketing pe anul 2016 pentru a obtine o eficienta sporita:

1. Numarul deschiderilor de newslettere de pe dispozitivele mobile va creste cu peste 50% fata de anul precendent 2015

Conform statisticilor publicate pe econsultancy.com – o prestigioasa comunitate a profesionistilor in online marketing – deja, la inceput de an 2016, mai bine de 50% din email-uri sunt deschise de pe dispozitive mobile. Mai mult, acest indicator continua sa creasca de la zi la zi.

Desigur, rezultatele statisticilor au un impact direct asupra modului in care iti construiesti campaniile. Iti prezentam cateva sugestii utile de care ar fi indicat sa tii cont pentru a transmite newslettere optimizate pentru dispozitivele mobile:

  • Opteaza pentru un design “mobile-friendly” (spre deosebire de un design care nu se adapteaza automat pe ecranul unui dispozitiv mobil).

  • Testeaza! Trimite campania pe dispozitive mobile (da click pe link-uri) inainte de trimiterea catre toti abonatii.

  • Ajusteaza dimensiunea email-ului tau. Email-urile de dimensiuni mici sunt mult mai adaptabile pe dispozitive mobile.

  • De asemenea, iti recomandam sa utilizezi design-uri in stil minimalist. Pe langa faptul ca se adapteaza bine pe ecranele dispozitivelor mobile, acestea sunt si deosebit de aspectuoase.

deschideri_email_mobile1

2. Email-urile trimise „in masa” vor livra din ce in ce mai putine rezultate

“Pregatește si lanseaza” se refera la trimiterea aceluiasi email catre toti abonatii din lista ta. Marketerii experimentati au lasat aceasta tehnica in urma de mai bine de un deceniu. Din pacate, pentru o parte din firmele mici si mijlocii trimiterea unor astfel de email-uri „in masa” inca reprezinta o practica uzuala.

Principalul lucru pe care trebuie sa-l ții minte in materie de online este acela ca oamenii se asteapta sa beneficieze de o anumita informatie intr-un timp foarte scurt si cu o eficacitate deosebita. Mai mult, in zilele noastre, oamenii sunt de-a dreptul bombardati cu tot felul de informatii, iar Inbox-ul lor se umple cu usurinta.

Asta inseamna ca email-urile tale trebuie sa fie specifice, scurte si la subiect. Pentru a trimite astfel de email-uri trebuie sa creionezi o strategie in baza careia sa stabilesti: intervalele de trimitere, nisele de clienți, mesaje personalizate/nisa, timpul potrivit, modalitate de masurare a eficitatii etc. Mai mult, daca ai fisiere de mari dimensiuni incorporate in newsletter (poze sau clipuri video) asigura-te ca acestea se incarca repede.

Cu Sendmachine iti va fi deosebit de usor sa creezi un segment si sa trimiti o campanie targetata catre respectiva nisa de abonati intrucat platforma dispune de o serie ampla de statistici precum: abonari, dezabonari, click-uri/link, segmentare in baza campurilor etc.

3. Automatizarea devine un ”must”

Numeroase branduri renumite, din Romania sau Internaționale, precum H&M sau Emag, au deja elemente de automatizare incluse in programele lor de email marketing.

Cele mai bune exemple de automatizari menite sa-ti crească vanzarile si implicit profitul sunt acelea care prezinta intentia de cumparare a unui vizitator pe site. De exemplu, atunci cand cineva adauga un anumit produs in cos acesta ar putea fi un declansator insa, in conditiile in care produsele nu sunt expuse suficient de atractiv pe site, automatizarile isi pierd din eficienta.

temporizator
4. Creeaza email-uri „miscatoare”

Video-uri, gif-uri animate si alte lucruri dinamice vor castiga mult teren in materie de email marketing. Inserate intr-o maniera inteligenta in campanie, aceste imagini atrag atentia abonatilor si ii determina sa dea click.

Un exemplu concret este temporizatorul. Temporizatorul are un impact psihologic foarte mare asupra cititorilor. Acesta se fixeaza in partea de jos a email-ului pentru a-l determina pe abonat sa ia o decizie intr-un timp scurt.

Marketeri renumiti precum Ryan Deiss utilizeaza aceste cronometre in mod frecvent. Dl Deiss sustine ca, prin intermediul acestui instrument, i-a crescut rata de click cu pana la 134% si ratele de conversie cu 97%. Totusi, aici se cuvine o precizare importanta: animatiile, video-urile si imaginile trebuie utilizate impreuna cu un indemn la acțiune (call to action).

Nu le pune in email doar pentru aspect, desi arata cool. Strategia optima de pozitionare impreuna cu indemnul la actiune sunt cele ce determina oamenii sa reactioneze pozitiv.

imagine gif email

Un ultim sfat…

Aplica lucrurile expuse mai sus, insa concentreaza-te pe ceea ce iti aduce rezultate. Ia-ti timp sa analizezi rezultatele si eficientizeaza continuu campaniile de email marketing.

Spor la conversii! 🙂

RESURSE

http://www.forbes.com/sites/jaysondemers/2015/09/29/the-top-7-online-marketing-trends-that-will-dominate-2016/#4418c3864c04

http://www.entrepreneur.com/article/254620

http://www.business2community.com/brandviews/act-on/7-predictions-email-marketing-2016-01396839#puvHg7trFkxwPMzI.97

http://www.smartinsights.com/email-marketing/email-marketing-trends-2016/

https://www.searchenginejournal.com/4-email-marketing-trends-well-see-gear-2016/139833/

http://www.scottmonty.com/2015/09/the-future-of-personalized-targeted.html

http://icons.mysitemyway.com/legacy-icon/045376-green-jelly-icon-sports-hobbies-target1-sc44/

http://gifgifs.com/computers-technology/email/3897-flying_envelope_2.html

Majority Of Email Opens Are Mobile, But Most Conversions On The Desktop

Autor Carmen Moldovan

Sunt membra a echipei Sendmachine iar scopul meu este sa iti ofer informatii folositoare despre email marketing. Ai intrebari sau nelamuriri? Scrie-mi un email pe support@sendmachine.com

Email | Web | Twitter | Facebook | Alte articole de

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.