40 De Metode Pentru o Creativitate Nemuritoare (infografic)
Gasirea sursei de inspiratie este usa catre creativitate

 

Creativitatea sta la baza marilor inventii si descoperiri, iar fara aceasta lumea nu ar fi progresat. Putem spune ca este cea mai importanta dintre resursele umanitatii.

Ce este creativitatea? Este abilitatea de a genera idei noi si conexiuni noi intre acestea, precum si gasirea unor cai de a rezolva probleme din diferite domenii ale vietii noastre. Aceasta implica doua procese: gandirea si punerea in practica. Daca ai idei si nu le pui in practica, inseamna ca ai imaginatie, dar nu esti creativ.

Creativitatea poate fi importanta la locul de munca, in functie de domeniul de activitate, dar si in plan personal, daca vrei sa iti realizezi o viata cu impliniri. Uneori la locul de munca sau in cazul unui proiect personal, este nevoie sa creezi produse noi sau sa le imbunatatesti pe cele existente si ai nevoie de creativitate.

Cum procedezi daca nu ai nici un strop de inspiratie atunci cand ai nevoie? Exista mai multe tehnici si metode pentru a reincarca bateriile creativitatii.

Printre acestea se numara cititul, sa stai in jurul oamenilor creativi, calatoritul, meditatia, sa asculti muzica, eliminarea distractiilor, dar mai multe gasesti in infograficul urmator.
 

creativitate

 

Autor Adrian Oltean

Sunt membru al echipei Sendmachine, iar scopul meu este sa va ofer informatii folositoare in desfasurarea activitatii, configurarea setarilor site-urilor sau aplicatiilor folosite de acestea.

Email | Web | Twitter | Facebook | Alte articole de

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.