Ai adresa de email de Yahoo?

Ce trebuie sa faci in urma celor doua atacuri cibernetice ale Grupului

Grupul Yahoo a recunoscut miercuri, 14 decembrie, că în 2013 a fost victima unui atac cibernetic care a afectat peste un miliard dintre utilizatorii săi şi care se adaugă unui alt atac precedent a 500 de milioane de conturi. In declaratia lor oficiala acestia au afirmat ca inca nu au reusit sa identifice conexiunea dintre aceste doua atacuri cibernetice.

Mesaj de la Yahoo adresat utilizatorilor conturilor sparte

Totodata, in declaratia mai sus amintita, Yahoo sustine faptul ca exista posibilitatea ca hackerii sa fi sustras informatii cu privire la nume, adrese de email, numere de telefon, parole (folosind algoritmul  usor de spart de tip MD5), date de nastere si, in anumite cazuri, intrebari si raspunsuri criptate sau necriptate.  Cu toate acestea, grupul declara ca informatiile financiare cu privire la carduri de credit sau conturi bancare nu au fost afectate in urma atacului, aceste informatii fiind stocate pe servere diferite.

DACA AI O ADRESA DE EMAIL DE YAHOO

Se estimeaza faptul ca numarul total de conturi sparte si vandute spammerilor sau infractorilor cibernetici este de peste 280 de milioane. Totodata, aceste atacuri succesive, datorate neglijentei companiei, ar trebui sa iti dea de gandit in sensul cautarii si a altor  alternative mai sigure in randul altor servicii de mail precum Gmail, Apple sau Microsoft.

Aceste servicii de mail au sisteme de securitate mult mai avansate, iar informatiile tale confidentiale sunt in siguranta. Chiar si asa, o data ce stergi contul de Yahoo (gasesti aici instructiuni) detaliile contului tau actual vor fi sterse din baza de date Yahoo abia peste 90 de zile. Prin faptul ca iti stergi contul tu nu vei putea proteja pentru perioada imediat urmatoare de atacurile spammerilor care deja au informatii despre contul tau. Din pacate, acesta este pretul pe care il platesc toti clientii Yahoo din cauza neglijentei si incompetentei companiei.

Sursa articol:http://theconversation.com/second-revealed-yahoo-hack-means-it-really-is-time-to-delete-your-yahoo-account-70556

Sursa poza: http://a1.ro/news/inedit/yahoo-messenger-va-fi-inchis-pana-cand-il-mai-poti-folosi-id498372.html

Autor Carmen Moldovan

Sunt membra a echipei Sendmachine iar scopul meu este sa iti ofer informatii folositoare despre email marketing. Ai intrebari sau nelamuriri? Scrie-mi un email pe support@sendmachine.com

Email | Web | Twitter | Facebook | Alte articole de

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.