Cele mai eficiente tactici pentru a creste listele de email

Specialistii in marketing de la Ascend2 afirma ca publicitatea prin intermediul Social Media este, de departe, cea mai eficienta modalitate de comunicare pentru a creste listele de email-uri. Raportul avea la baza raspunsurile a peste 225 de respondenti din Statele Unite (39% din acestia lucrau in firme B2C, 36% in firme B2B si 25% in firme hibrid B2C-B2B).

Aproximativ 45% dintre respondenti au afirmat ca publicitatea prin social media este foarte eficienta pentru a creste listele de email.  Content Marketing se afla pe locul 2 (42%), urmat de clasicul SEO – Search Engine Optimization (38%), social logins/signups (36%) si concursuri/gratuitati (34%).

Cele mai eficiente modalitati de atragere de noi abonati conform Ascend, Martie 2017

Totodata, respondentii chestionarului sunt de acord ca marketingul prin continut este metoda de crestere a listei de email-uri care necesita cel mai mare efort  (50% spun ca pentru a avea rezultate e nevoie de talent, timp si bani); search engine optimization (SEO) se afla pe loc secund (45%), urmat de publicitate prin social media (37%).

Care tactici de marketing necesita cele mai multe resurse (talent, timp si bani)  pentru a performa, Martie 2017

Cel mai important obiectiv al cresterii listei de email este acela de a creste rata de conversii imediat dupa abonare (55% sustin ca acesta e obiectivul principal), pe cand 52% isi propun sa creasca relevanta continutului si sa ofere valoare si 44% sa imbunatateasca matricele de perfomanta.

Care sunt principalele obiective ale cresterii listei de email-uri, Martie 2017

Despre raport: Raportul are la baza raspunsurile a peste 225 de respondenti din Statele Unite (39% din acestia lucrau in firme B2C, 36% in firme B2B si 25% in firme hibrid B2C-B2B).

Sursa: https://www.marketingprofs.com/

Autor Carmen Moldovan

Sunt membra a echipei Sendmachine iar scopul meu este sa iti ofer informatii folositoare despre email marketing. Ai intrebari sau nelamuriri? Scrie-mi un email pe support@sendmachine.com

Email | Web | Twitter | Facebook | Alte articole de

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.