Autentificarea domeniului pentru imbunatatirea livrabilitatii
  • Ce este autentificarea domeniului si de ce ajuta la imbunatatirea livrabilitatii?

Prin procesul de autentificare a domeniului se verifica expeditorul unui anumit email in functie de domeniul de provenienta. Gandeste-te la autentificare ca la un fel de semnatura digitala care iti protejeaza brandul, identitatea si reputatia.  Autentificarea influenteaza modul in care serverele si clientii de email interpreteaza email-ul tau, iar acesta este unul dintre cei mai importanti pasi in vederea imbunatatirii livrabilitatii email-urilor.  De exemplu, serverele de email precum  Gmail, Outlook si Yahoo pot sa se foloseasca de aceasta autentificare pentru a determina daca un anumit email este spam sau daca va fi blocat  pentru a-si proteja utilizatorii.

Un email autentificat are sanse mai mari sa fie livrat in Inbox spre deosebire de un email neautentificat care e transmis de pe acelasi server cu alte email-uri.

  • Cum iti autentifici domeniul in contul de Sendmachine?

In momentul in care iti definesti identitatea in casutele destinatarilor, email-ul tau va fi interpretat ca atare prin urmare si livrabilitatea va fi imbunatatita. Acest lucru se poate realiza prin modificarea inregistrarilor DNS din domeniul tau.

Iata cei 4 pasi simpli de autentificare a domeniului:

Pasul 1 – Login in contul de Sendmachine, sectiunea Contul Meu -> Setari -> Domenii Verificate

2

Pasul 2 – Alege optiunea “Verifica domeniu”, introdu domeniul dorit iar noi iti vom trimite un email de confirmare pe adresa postmaster@domeniul.tau pentru a-l confirma. Adresa postmaster se poate seta in panoul de control al furnizorului unde iti gazduiesti domeniul.

fireshot-capture-225-domenii-verificate-_-https___www-sendmachine-com_admin__verified_domains

Pasul 3 – Confirmarea autentificarii domeniului

Dupa confirmarea domeniului, acesta va avea starea “activ” si va fi semnalizat astfel:

FireShot Capture 223 - Domenii verificate — _ - https___www.sendmachine.com_admin_#_verified_domains.png

NOTA: Pentru autentificarea domeniului este nevoie sa adaugi doua inregistrari DNS.  Adaugarile se pot face in panoul de control al furnizorului unde iti gazduiesti domeniul.

ex.

  • CNAME –  smkey._domainkey.domeniultau.ro cu valoarea dkim.sendmachine.info
  • Record inregistrate TXT – domeniultau.ro care sa contina include:spf.sendmachine.info

Aceste schimbari iti permit sa folosesti propriul domeniu ca expeditor fara alte informatii legat de from (ex: ‘via Sendmachine.info’ sau ‘Sendmachine.info on behalf of domeniul.tau’).
Atentie! Actualizarea modificarilor DNS pot dura pana la 24 de ore pe reteaua internetului.

  • Cum afiseaza clientii de email domeniile autentificate

La fiecare email trimis prin Sendmachine clientii de email verifica daca respectivul email a fost livrat de pe serverele noastre si care este domeniul de provenienta. Astfel este definit modul in care este respectivul newseletter va fi afisat in casuta de email a unui client.

De exemplu, daca tu autentifici domeniul, headerul email-ului tau va fi afisat de catre Gmail in felul urmator:

Sau de catre Outlook:

  • Cum afiseaza clientii de email domeniile neautentificate?

Daca nu ai autorizat furnizorul tau de servicii de email marketing sa trimita email-uri cu domeniul tau, multi clienti de mail (Yahoo, Gmail) iti vor identifica newseletter-ul ca venind de pe un server diferit ceea ce e posibil sa duca la blocarea sau marcarea ca si spam a email-ului respectiv.

In imaginea de mai jos, pe Outlook 2016, cu toate ca adresa de trimitere “From” arata ca destinatarul e “sally@designco.com” email-ul este marcat ca venind de pe serverul Sendmachine (“sendmachine.com”).  In cazul acesta, emailul este marcat ca si fiind Junk/Spam ca rezultat al neconcordantei domeniilor.

De asemenea, in cazul Gmail email-ul neautentificat va fi afisat astfel:

1

 

 

 

 

 

Autor Carmen Moldovan

Sunt membra a echipei Sendmachine iar scopul meu este sa iti ofer informatii folositoare despre email marketing. Ai intrebari sau nelamuriri? Scrie-mi un email pe support@sendmachine.com

Email | Web | Twitter | Facebook | Alte articole de

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.