Avem vesti bune! Am lansat Sendmachine pentru Prestashop

Incepand de astazi poti descarca modulul Sendmachine pentru Prestashop

logoSMcalitate.png

pentru

Daca detii un magazin online dezvoltat pe platforma Prestashop, cu siguranta acest articol iti va starni interesul! Incepand de astazi poti beneficia de toate functionalitatile noului modul Sendmachine pentru Prestashop.

Care sunt functionalitatile modulului de Prestashop? 

Modulul de Sendmachine te va ajuta sa:

  1. Setezi formularul de abonare la newsletter in cativa pasi simpli:  introduci credentialele API, iar apoi selectezi o lista de contacte unde abonatii se pot inscrie. Asta e tot!

  2. Sincronizezi utilizatorii tai de prestashop cu o lista de contacte. Dupa ce ai selectat o lista de contacte poti folosi butonul de ”Export” pentru a adauga toti utilizatorii in lista de contacte.

  3. Trimite email-uri de pe Prestashop prin Sendmachine fara sa mai fie nevoie de configurari complicate de IT. Bifeaza doar butonul de ”Enable email sending” – YES si selecteaza encriptarea dorita (optional). Daca ai setat un email care nu exista deja in contul de Sendmachine ca si adresa de trimitere, vei primi in prealabil un email de confirmare pe respectiva adresa de email. Nu esti sigur ca totul functioneaza bine? Iti poti trimite un email de test. Daca ai primit acel email te poti relaxa deoarecetotul e setat coresponzator.

  4. Poti trimite news feed cu ultimele produse de pe stoc direct din panoul de administrare

De unde descarci modulul de Prestashop?

Modulul se gaseste pe site-ul oficial Prestashop (http://addons.prestashop.com/en/24396-sendmachine.html) contra cost, la un pret de 29,99 € SAU se poate descarca de pe github (https://github.com/Sendmachine/prestashop) gratuit.

Cum il instalezi?

Pentru instalare se descarca modulul (fisierul zip) si se incarca in platforma Prestashop dand click pe optiunea ”instalare modul”.

1. Pentru activare modul e nevoie de credentialele API pe care le iei de aici (https://www.sendmachine.com/admin/#/myaccount/smtp_settings) si de actionare a switch-ului “Enable Sendmachine module?” spre YES.

capture1.png

2. Pentru a folosi formularul de abonare trebuie sa schimbi “Enable sendmachine list subscription?” in YES si sa selectezi o lista de contacte. Pentru reimprospatarea listelor (in caz ca ai adaugat o lista noua in Sendmachine) se apasa butonul “Refresh lists” iar pentru a exporta IN Sendmachine contactele abonate in platforma Prestashop se foloseste butonul “Export”. Istoricul exporturilor va fi afisat in grupul general apasand butonul “Logs”, apoi se selecteaza categoria dorita e.g. “list_export”.

Exemplu:

capture2.png

capture5.png

3. Pentru a activa trimiterea email-urilor prin Sendmachine schimbi “Enable email sending through Sendmachine?” spre YES si selectezi tipul de encriptare dorita.

capture3.png

4. Daca doresti trimiterea unei campanii, deschizi popup-ul pentru campanii apasand “Configure Campaign”, completezi datele dorite si folosesti actiunea dorita. Poti salva campania in Sendmachine, sau poti  trimite si previzualiza direct din interfata.

Pentru continutul template-uri se folosesc niste macro-uri locale pentru construirea dinamica a produselor.

Pentru a incepe construirea dinamica a unei categorii de produse poti folosi macro-ul ||REPEAT_PRODUCT[10][0]|| (unde 10 reprezinta numarul produselor listate si 0 reprezinta id-ul categoriei dorite ~ 0 pentru toate categoriile) pentru incheierea generarii produselor se foloseste macro-ul ||\REPEAT_PRODUCT||. Acestea pot  fi repetate de cate ori este nevoie pentru construirea template-ului dorit.

 Mai sunt si alte macro-uri generale despre care se poate citi accesand panoul de control al modulului.

capture4.png

Autor Carmen Moldovan

Sunt membra a echipei Sendmachine iar scopul meu este sa iti ofer informatii folositoare despre email marketing. Ai intrebari sau nelamuriri? Scrie-mi un email pe support@sendmachine.com

Email | Web | Twitter | Facebook | Alte articole de

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.